sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Yhtiökokous

Nyt vihdoin suuri päivä koitti.  Yhtiökokous ja paikalla  oli kourallinen asukkaita. Eikö kiinnosta vai onko          muita kiireitä? Luettiin esityslista ja tarkistettiin läsnäolijat. Hoh hoijaa tosi tylsää. Kiinnostus alkoi kohota vasta talousarviovertailussa. Remontteihin käytetty rahaa kymmeniätuhansia.
Kyselin mihin ja minkälaisiin töihin ja kuka teki. Seurasi syvä hiljaisuus ja isännöitsijä kertoi  tuttujen yritysten olleen asialla. Vastausta  mihin ja mitä - ei tullut.
Budjetissa oli varattu hurjia summia korjauksiin teetetyn kuntoarvion perusteella. Kuitenkaan arviota  ei ole jaettu osakkaille .Kuntoarvioissa oli todettu saunojen ja katon vaativan välitöntä korjausta. Kummallista, yhtiön saunat ja katto oli uusittu kaksi vuotta sitten. Kysyin  minkälaisesta kuntoarviosta olemme maksaneet, onko kyseinen suunnittelija edes käynyt talossamme.
Kävi ilmi,että isännöitsijä oli omavaltaisesti tilannut .kaikista hallitsemistaan kiinteistöistä kuntoarvioin, koska se oli yritykselle edullisempi kuin pyytämällä joka talosta erillinen tarjous.
Isännöitsijältä kysyttiin milloin hän on viimeksi kiertänyt kiinteistössämme.Vastaus noin 6 kk.sitten, on kuulemma muitakin yhtiöitä hoidettavana. Mielenkiintoinen lausahdus, eikö meidän maksamamme raha ole yhtä hyvää kuin muiden. Kenen rahoilla isännöitsijä pelaa?
Kysymykseen oliko isännöitsijä reklamoinut kyseistä asiaa seurasi jälleen hiljaisuus. Puheenjohtaja kertoi asiasta keskustellun konsultin kanssa ja kuntoarvion uudelleen suorittamista.
Edellä kerrotun jälkeen äänestetttiin hallituksen ja isännöitsijän vastuuvapauksista poistaen kaikki asiaan kuuluvat henkilöt salista. Äänestys oli tiukka,  mutta vastuuvapaus myönnettiin.  Osakkaille jäi laskut maksettavaksi.
Onneksi tässä tapauksessa yhtiökokous käytti heille lain suomaa oikeutta ja valitsi uuden hallituksen.Yhtiökokous valtuutti hallituksen tutkimaan ja raportoimaan asukkaille mahdollisista väärinkäytöksistä.Toivottavasti niitä ei ole.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti